VESTI:


KOMPANIJA MIX TRADE SERTIFIKOVANA PO SISTEMU KVALITETA ISO 22000:2005

U svom poslovanju kompanija Mix trade poklanja veliku pažnju zdravstvenoj ispravnosti i bezbednosti proizvoda.
U skladu sa takvim opredeljenjem u poslovanje firme je implementiran sistem upravljanja bezbednošću hrane ISO 22000:2005 (integrisani sistem HCCP i ISO 9001:2008).

Dana 13.11.2010 godine u ugledna nemačka sertifikaciona kuća TUV Hessen, izvršila je sertifikacionu proveru poslovanja kompanije Mix trade u skladu sa standardom kvaliteta ISO 22000:2005, pozitivno ocenila primenu sistema i izdala sertifikat kojim potvrđuje da Mix trade posluje u skladu sa sistemom upravljanja bezbednošću hrane ISO 22000:2005.

Prirodna mineralna voda - Aqua Stilo

Aqua Stilo

Nalazište prirodne mineralne vode "Aqua Stilo" otkriveno je u južnom delu velike Panonske depresije okružene masivima Alpa, Karpata i Dinarida. Od nekadašnjeg mora, kroz vekove geološke istorije, nastala je pitoma i plodna ravnica, prošarana mladevenačnim planinama, jezerima i rekama.

Snagom vode i vetra kroz geološku prošlost su nanošeni i taloženi sedimenti raznorodnog porekla, sastava i izgleda u veliku Panonsku depresiju odgoneći iz nje more kroz uzani Đerdapski tesnac. Morsku vodu postepeno potiskuje sve slađa i slađa. U svom pohodu na prostranu depresiju sedimenti Alpa, Karpata i Dinarida osvajaju i slažu u njena njedra delove mora, jezera i močvara.

Tako je danas pitoma ravnica očuvala sva bogatstva geološke prošlosti i podarila čoveku širok spektar vodnog blaga, koji mu podstiče i čini život ugodnijim.

U delu Bačke ravnice, na oko 25 kilometara severozapadno od Novog Sada, otkriveno je nalazište prirodne mineralne vode "AquaStilo". Pored Malog Bačkog kanala, naslonjeno na malu naseobinu zvanu Kulpin, razvija se izvorište, osvajajući polako naše navike za konzumiranjem zdrave i pitke vode profiltrirane i obogaćene mineralima od strane moćnih peskovitih sedimenata.

Da li je dragocena kap vode prevalila veliki put od Alpa do Kulpina ili je možda doputovala nebom sa poslednjom kišom? Bez obzira kako je došla, plodna ravnica joj je pružila utočište, podarila joj odličan ukus i blagotvorno dejstvo. Čovek - istraživač ušao je u dubinu pitome ravnice, zagrabio vedrom i natočio vodu u čašu iz koje ćete je popiti.

Neka Vam je na zdravlje !

Dr Milenko Vasiljević, dipl ing.geol.

Prirodna mineralna voda potiče iz podzemnih vodonosnih slojeva a do punionice dolazi preko izvorišta "V-2 MIX", kapaciteta 10 litara u sekundi, koje se nalazi u krugu fabrike u naseljenom mestu Kulpin, u opštini Bački Petrovac.

Fizičko-hemijska, mikrobiološka i radiološka ispitivanja vode sa izvorišta utvrdila su njen izuzetno visok kvalitet u svojstvu flaširane stone prirodne mineralne vode za piće. Tome u prvom redu doprinosi izuzetno povoljan odnos oligoelemenata u ovoj vodi.

Rezultati flzičkih, hemijskih, radioloških i bakterioloških vrednosti pokazuju da se radi o prirodnoj mineralnoj vodi, koja ima sledeće osnovne karakteristika:

Ispitivani parameter
Jedinica mere
rezultat
Boja Pt-Co
skale
0
Miris   Bez mirisa
Temperatura
C
14
pH vrednost   7.2
Nitriti, NO2
Mg/l
< 0.005
Nitrati, NO3
Mg/l
<0.5
Hloridi, Cl
Mg/l
99
Sulfati, SO4
Mg/l
105
Ostatak isparenja na 180 C
Mg/l
809
Hidrokarbonati, HCO3
Mg/l
664
Fluoridi, F
Mg/l
0.06
Kalcijum, Ca
Mg/l
149
Magnezijum, Mg
Mg/l
63.5
Natrijum, Na
Mg/l
73
Kalijum, K
Mg/l
2.85

AquaStilo spada u red Kalcijum - Magnezijum - Bikarbonatnih prirodnih mineralnih voda, srednje je mineralizacije (suvi ostatak 809mg/lit. na 180 C), i po svom hemijskom sastavu i odnosu oligoelemenata jedna je od najkvalitetnijih na podrucju jugoistocne Europe.

AquaStilo je voda izuzetnog kvaliteta, mikrobiološki čista, tvrda voda ( 33.8 odH), koja zbog idealnog odnosa kalcijuma i magnezijuma ima veoma izraženu pitkost i osobinu odličnog utoljenja žeđi.

Količine Kalcijuma (149 mg/lit) i Magnezijuma (63,5 mg/lit) koje ova voda sadrži veoma povoljno utiču na:
   - rast i razvoj organizma,
   - čvrstinu kostiju i zuba,
   - opšte psiho-fizičko stanje,
   - održavanje pravilnog srčanog ritma,
   - proizvodnju energije u telu,
   - pravilan rad nervnog sistema.

Niska koncentracija Natrijuma (73 mg/lit) koju ova voda sadrži veoma pogoduje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i kardiovaskularnim problemima.

Jednostavno rečeno prirodna mineralna voda AquaStilo budi prirodnu energiju vašeg organizma, obnavlja vitalnost i snagu vašeg tela, bez obzira na uzrast i životno doba.

Voda AquaStilo je izvrsna čista voda iz dubine prirode, predstavlja izvor zdravlja i može se piti u neograničenim dnevnim količinama.

AquaStilo se proizvodi kao:

Gazirana prirodna mineralna voda u pakovanju od 2 lit.

Gazirana prirodna mineralna voda sa dodatkom arome limuna u pakovanju od 2 lit.

Gazirana prirodna mineralna voda u pakovanju od 0.5 lit.

SVE NAJBOLJE ŠTO SU PRIRODA I TEHNOLOGIJA DAROVALE, NAJSTOJALI SMO DA PRIPREMIMO ZA VAS, A NA VAMA JE SAMO DA IZABERETE I UŽIVATE!

Aqua Stilo